IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

373 ekselentët e parë që përzgjodhën vendet e tyre të punës në shërbimin civil nisën në 12 mars rrugëtimin e ri në administratën publike. Gjatë takimit së bashku me Kryeministrin dhe përfaqësues të institucioneve shtetërore, ekselentët shprehën entuziazmin për mundësinë e bërë realitet falë platformës “punetembare.al”.

Nga kjo nismë e qeverisë, ekselentët e punësuar do të përfitojnë përvojë pune 1 vjeçare, por gjithashtu do të mund të konfirmojnë pozicionin e tyre të punës duke kapërcyer mungesën e eksperiencës gjatë fazës së rekrutimit me konkurs.

Departamenti i Administratës Publike përgatiti dhe shpërndau për ekselentët një udhëzues të thjeshtë që përmban bazën ligjore, mënyrën e organizimit dhe funksionimit të administratës, komunikimin dhe etikën brenda institucioneve të administratës publike etj.